fredag, maj 22

Testprovning 1 av bröllopstårta


Brownietårta med hallonmoussefyllning.

Vi har börjat leta efter en bra bröllopstårta. Vi började med Ica Maxi i Birsta för de är billigast. 25kr tårtbiten tar de för sina bröllopstårtor, vilket i Sundsvall räknas som billigt. Jag beställde en "provtårta" dvs en tårta med bara smakerna vi ville ha och inte utseendet. Vi valde browniebotten med hallonmousse. Vi ville egentligen ha jordgubbsmousse men de hade inte den smaken inne den här veckan?!?. Det plus deras tveksamhet till att överhuvudtaget kunna göra sagda tårta gjorde att jag redan där var mer än lovligt tveksam.
Mamma är på besök så vi hämtade tårtan idag, den såg väldigt god ut med tjock chokladglasyr. Vi hade beställt 6 bitars tårta och den var riktigt riktigt tung. Första intrycket när jag skär in i den är att den är väldigt kladdig och går sönder lätt, det var väldigt svårt att göra snygga tårtbitar. Inuti har de delat upp tårtan i tre bottnar med två lager hallonmousse emellan och det såg väldigt trevligt ut. Chokladglasyren var jättegod, hallonmoussen var god men smakade lite för mycket "tuggummi" för min palett, likaså ajnurs. Understa brownielagret var kompakt, torrt och stenhårt, mellanlagret och övre lagret var krämigt och mjukt. Det stora problemet är när man äter tårtan som en helhet. Chokladen blir totalt övermäktig. Det smakar bara choklad, choklad och choklad. Hallonmoussen försvinner bakom en ridå av choklad. Dessutom så sätter sig en normalstor tårtbit som en tegelsten nere i magen. Det känns riktigt otrevligt efteråt.
Nej, vi kommer definitivt söka vidare efter rätt tårta. Nästa försök kommer inte vara chokladbotten, kanske bara ett lager chokladtryffel som fyllning tillsammans med jordubbsmousse eller något liknande.
Jag ska också kolla andra konditorier trots att de är dyrare...

3 kommentarer:

camilla sa...

Oj, det var en rejäl recension. Orkar du göra lika med alla tårtor? :)

Camilla sa...

Men kära nån... Jag VET att minst 2-3 tårtor till blivit testade man jag tror fröken tog ut all sin energi på att skriva om den här, för här inne är det väldigt tyst...

Hörde att Leo fick vattkopporna av Arvid. Då har han iaf haft det, synd bara att Martin fick det också! :=

Camilla sa...

*säger ingenting...*

Jag kan bara konstatera att jag besöker den här bloggen oftare än bloggaren... ;)